Gata! Sunt superbloggeriţă de toamnă…finalistă, chiar! De multe ori am fost întrebată care este reţeta succesului pentru SuperBlog. Sau cum de am răbdare să scriu atâtea articole? Sau de ce îmi place bloggingul?
Simplu: prin blogging mă regăsesc. Scriind, intru într-o lume numai a mea şi o creez, aşa cum vreau. Pas cu pas, literă cu literă, cuvânt cu cuvânt. E lumea mea SUPERBLOGosferică! Şi da, am răbdare să o realizez. Articol cu articol. Cărămidă cu cărămidă.
Reţeta succesului în SuperBlog? Dacă vrei să o aflii, trebuie să îmi promiţi că vei participa la SupebBlog 2015! De ce? Simplu: îţi creezi lumea ta!
Hai să ne amintim, pentru câteva clipe, de copilărie. Mai ştii când făceai mâncare, pentru păpuşi, din…te miri ce? Eu voi face prăjitura SuperBlog 2015:
Ingrediente pentru blat:
- un laptop sau un calculator (se pot înlocui, în cazuri grave, cu telefonul sau tableta);
- un blog;
- banner SuperBlog 2015;
- articol în care se anunţă participarea în competiţie;
- sfaturi.
Ingrediente pentru straturi:
- timp;
- idei potrivite;
- cuvinte;
- gramatică perfectă;
- răbdare;
- speranţă.
Ingrediente pentru glazură:
- perseverenţă;
- bună dispoziţie;
- încredere;
- zâmbete;
- super petrecere.
Preparare blat:
Se deschide laptopul (sau, după caz, calculatorul, telefonul sau tableta). Se recomandă, pentru succes garantat şi pentru a prepara mai uşor blatul, laptop sau calculator.
Se pregăteşte, apoi, blogul. Se ornează cu banner-ul SuperBlog 2015 şi se încălzeşte cu un articol în care se anunţă participarea în competiţie.
Se adaugă, pentru a coace mai bine, sfaturi de la bloggerii care au câştigat SuperBlog, cum ar fi: Dana Lalici, Bianca Bîzîiac, etc.
Se pune totul în tavă şi se lasă la copt…două luni!
Preparare straturi:
Un articol este un strat. Straturile se adaugă pe rând şi se procedează, pentru fiecare strat în parte, astfel:
Se realizează o cremă din timp, idei şi cuvinte! Asigură-te că pui timp destul, pentru că, altfel, se strică crema!
Caută până când găseşti ideea potrivită pentru prăjitura ta. Se amestecă foarte bine cu cele mai alese cuvinte.
Ia toate cuvintele şi separă-le. Aruncă-le pe cele nepotrivite şi pune, în blat, doar cuvintele care se contopesc, perfect, cu ideea ta. Cuvintele astfel obţinute, se adaugă, în compoziţie, pe rând. Se amestecă foarte bine cu o gramatică perfectă, până la încorporarea totală în cremă.
Se adaugă răbdare şi speranţă – după gust!
Se lasă, la răcit, câteva zile – până când primeşti nota. Crema astfel obţinută se va întări şi va forma unul din straturile pentru prăjitură.
SFAT: Straturile se adaugă pe rând. Nu te apuca să lucrezi la mai multe straturi o dată, pentru că se strică prăjitura!
Preparare glazură:
Se amestecă, foarte bine, perseverenţa, buna dispoziţie şi încrederea. Glazura astfel obţinută se întinde, uniform, peste prăjitură.
Se lasă la răcit până la gală, unde se presară zâmbete şi se ornează cu o super petrecere!
Doar participând la SuperBlog 2015 poţi prepara şi savura această prăjitură. Vei vedea că este cea mai bună prăjitură din ţară! Nu îngraşă, nu dăunează şi nu îţi dă glicemia peste cap. Din contră, o dată ce vei mânca din prăjitura SuperBlog 2015, vei vedea că vei fi mai fericit/ă, iar lumea ta va deveni aşa cum vrei tu!
- Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014
© Adelina Anca F.
PS - Primul meu blog a fost: https://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/, insa dintr-o greseala l-am pierdut. A trebuit sa refac blogul de la zero, insa nu am vrut sa pierd comentariile. Astfel incat, las, mai jos, comentariile scrise, exact asa cum au fost (le-am copiat cu metoda copy - paste):
tare buna''prajitura'' si interesanta felicitari
Apreciază
Multumesc mult!
Apreciază
Asta cu "gramatica perfectă" nu prea încape în rețetă. Nu că nu e un ingredient bun. Au alergie mulți la el.
S-avem poftă, atunci! Mi-a plăcut articolul tău fiindcă, deși are un aer serios și îi știu și eu dedesubturile SB-ului, am crezut că e vorba despre un concurs nou-nouț. Ceea ce pentru un candidat e foarte bine. 
Apreciază
Multumesc mult! Sa speram ca se va gasi, pana la urma, un medicament si pentru alergia la gramatica! :))
Apreciază